Yıllık Eğitim Hayatında
Deneyim
Ortadoğulular Eğitim Ekolü Yaratıyoruz.
TELEFON NUMARASI
0312 272 2002
ADRES
SokulluMehmet Paşa Mahallesi Salkım Söğüt Caddesi 46/17 Öykü Apt, 06460 Çankaya/Ankara
ÇOCUK KULÜBÜ (ETÜT MERKEZİ)
Çocuk kulübümüzde, 1.2.3.4.5.6.7. ve 8. sınıfa devam eden çocuklar, ergonomilerine uygun sınıflarda ve uzman eğitim kadromuzla eğlenerek öğreniyor. Araştırma yöntemleri, okula destek, hızlı okuma, ödev takip, bireysel destek ve sanatsal dersler gibi birçok alanda okul sonrasında zamanı etkin ve kaliteli kullanıyorlar.
TİYATRO
TEMEL OYUNCULUK
Sahne bilgisi ve uygulaması -
Doğaçlama - Tiyatroda dil kullanımı
Hareket - Ritim - Beden dili
- Jest-mimik - Vurgu-tonlama - Rol çözümlemesi
- Ses kullanımı - Yaratıcılığı arttıran sahne uygulamaları – Oyun sahneleme
Ders içeriğimizle devam eden oyunculuk kurslarımızda da profesyonel eğitim kadromuzla hizmet vermekteyiz.
Yaratıcı drama eğitiminde temel amaç; çocuğun etkinliklere aktif bir biçimde katılım sağlamasını, oyunu gözlemleyerek, içinde yer alarak, gerektiğinde tartışarak içselleştirmesini sağlamaktır. Çocukların özgün ya da kendi yaşantılarından yola çıkarak duygu ve düşüncelerini işin içine katması, dramatizasyon ile taklit ederek kendini ifade edebilmesi hedeflenir. Bu şekilde etkili bir öğrenme sürecini hayata geçirmek, yaratıcı dramanın en önemli hedeflerindendir. Yaparak, yaşayarak öğrenme yaklaşımını hayata geçiren yaratıcı drama, her yaştaki çocuğun farkındalık seviyesini en üst düzeye çıkarır. Fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişime katkı sağlar. Sanatsal ve kültürel yeteneklere yatkınlığı artırır. Deneyimli ekibimiz, profesyonel eğitim yaklaşımlarımızla yirmi yılı aşkın bir sürede çocukların hayatında olumdu değişimler yapmaya devam ediyoruz.
İngilizce drama kulübü; çocukların kendini ifade etme, fikir ve hayallerini farklı bir biçimde ifade etme imkânı sunan bir formata sahiptir. İngilizce drama kulübü sayesinde çocuklar, yabancı dil öğrenme sürecini keyifli bir etkinlik olarak deneyimlemiş olurlar.
Çocuklar duygu ve düşüncelerini ifade etmekte yetişkinler kadar iyi değildir. Çoğu zaman duygu ve düşüncelerinin farkında olmayabilirler, anlamlandıramayabilirler, bu nedenle ifade etmeleri de güçtür. Yetişkinler için konuşma ne ise, çocuklar için de oyun aynı şeydir. Oyun çocuk için, duyguları ifade etme ve keşfetme, ilişkileri keşfetme, yaşantılarını aktarma, isteklerini ifade etme ve kendilerini tatmin (doyum) etme yeridir. Oyuncaklar çocukların kelimeleri, oyunu ise ne anlatmak istediğidir. Aynı zamanda çocuklar, oyun sayesinde kendileri için daha az riskli ortamlarda öğrenme olanağı bulurlar. 2-12 yaş arasındaki çocuklarda görülen pek çok farklı psikolojik sorunda ‘Oyun Terapisi’ uygulanmaktadır. Çocuklarda, depresyon, yas, anne baba kaybı, takıntılar, kaygı bozuklukları, travma, istismar ve taciz, boşanma, alt ıslatma, kaka kaçırma, kardeş kıskançlığı, duygusal problemler, uyum problemleri, okul problemleri, davranış problemleri, uyku, yeme problemleri, özgüven sorunları, sosyal beceri sorunları ve kronik hastalığı olan çocuklarda hastalığa uyum aşamasında oyun terapisinin etkili ve iyileştirici sonuçlarının olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konulmuştur.
Çocuklar için felsefe (P4C), öğrencilerin öznesi olduğu ve öğretim stilinin kolaylaştırıcı olduğu, araştırmaya dayalı bir pedagojidir. Amacı, sorgulama, akıl yürütme ve bağımsız öğrenme becerilerini geliştirmektir. Çocuklar için felsefe, Prof. Matthew Lipman tarafından, çocukların daha akılcı, merak uyandırıcı, eleştirel, yaratıcı bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak için ortaya çıkarılmış bir disiplindir. Çocuklara, kendileriyle alaka düzeyi ve önemi olan soruları sorma, açık bir şekilde tartışma fırsatı verilmesi ilkesine dayanmaktadır. Çocukların felsefe ile öğrendikleri beceriler, hem kişisel hem de sosyal olarak müfredatın tüm alanlarında olumlu bir etkiye sahip yaşam becerileridir. P4C ile birlikte, çocuklar kendi cevapları için sebep ve açıklama vermeye teşvik edilir.
Tiyatro eğitiminin amacı, çocukların/gençlerin yaratıcı düşünme süreçlerini geliştirmek ve geleceğin bireylerine sanat zevki aşılamak olmalıdır. Bu bağlamda eğitim, hem gençlerin bireysel konuşma, yaratma ve kendini ifade etme yeteneklerini geliştirecek, hem de onlara tiyatro özelinde sanat ve topluma, medyaya eleştirel bakış açısı kazandıracaktır. Özgüven kazanan bireyler, kazandıkları bilgi ve becerilerle kendilerini hem okul hem de diğer ortamlarda daha rahat ifade edebileceklerdir. Ayrıca kazandıkları yaratıcı algılama süreci ve keyfi ile gelecekte de sanatla iç içe olan, sanatın yaratıcı özelliğinden hayatın tüm alanlarında yararlanan bireyler olacaklardır.
Tiyatro eğitimi sayesinde birey;
İfade güçleri ve beraberinde kendilerine güvenlerini artırır.
Eleştirel tahlil yeteneği kazanır, hem kendilerinin hem de diğerlerinin çalışmalardaki katkılarını gözlemler.
Dramatik konseptte yapılan soyut çalışmaların içeriğini yaşamın özelinde somutlaştırırlar.
Bedenlerini ve dillerini daha iyi kullanmaya başlarlar.
Hem çalışmaların içinde yer alarak rolleri gözlemleyecek, hem de grubu dışarıdan izleyerek yaşama dış gözle bakmayı öğrenecektir.
Tiyatro ve drama çalışmalarına ait temel özellikleri öğrenecek, bu alandaki becerilerini geliştireceklerdir.
Tiyatro ve diğer benzeri sanatlara ait teknik bilgiler edineceklerdir.
Tiyatro yolu ile toplumdaki sosyo-ekonomik farklılıkları gözlemleyecek, toplumsal değerler, nesil farklılaşması, gelecek ve geçmiş gibi kavramlar hakkında fikir sahibi olacaklardır.
Sanatın diğer dallarına ilgileri artabilecek, fark ettikleri yetenekleri mesleki seçimlerini ve eğitim hayatlarını etkileyebilecektir.
“Oynamayan tay, at olmaz!” demiş eskiler. Oyun, çocuğun erken gelişim döneminden başlayarak ergenliğine kadar devam eden mühim bir olgudur. Çocuğunuzla birlikte drama yapmak, onun kurduğu oyun evrenine dâhil olmak sizi hiç deneyimlemediğiniz kadar mutlu edecek ve uygulamalı olarak çocuğunuzla kurduğunuz iletişimin, etkileşimin muazzam bir hale geldiğini sevinçle göreceksiniz.
Oyun grupları isteğe bağlı olarak haftada bir ya da iki defa, çocukların kendi yaş gruplarıyla birlikte olduğu ve yaklaşık 8-10 kişilik gruplarda okul öncesi öğretmenleriyle oynadıkları yapılandırılmış oyunlardır. Oyun yoluyla yaratıcı ve doğal öğrenme, küçük çocukların dünyalarını keşfetmelerine ve anlamalarına yardımcı olarak onların fiziksel, sosyal, duygusal, dil ve bilişsel gelişim alanları için fırsat sunmaktadır. Oyun gruplarının amacı çocuğa akademik becerileri kazandırmak değildir. Fakat okula hazırlık için gerekli en önemli aktivitelerden biridir. Haftada bir iki kez yapılacak aktivitelerle hem çocuğun okula hazır olması hem de aile dışında ilk kez sosyalleşmesi sağlanacaktır.
MÜZİK
Enstrüman çalmak, koordinasyon ile kişinin motor becerilerini geliştirip kaslarına hükmedebilmesidir. Herkes bir enstrüman çalabilir. Herkes müzik yapabilir. Bir müzik aleti çalmak asimetrik hareketleri yapmaya iter bizleri. Bu da aynı anda beynimizin farklı taraflarını kullanıyor olmamız, matematiksel düşünme becerisi kazanıyor olmamız demektir.
- PİYANO
- KEMAN
- GİTAR
- BAĞLAMA
- ŞAN
- BATERİ
- YAN FLÜT
PLASTİK SANATLAR
Kurs öğrencilerine, uzman öğretmenlerimizin gösterecekleri teknik eğitim yöntemleri, yaratıcılıklarını geliştirecek desen ve resim bilgileri verilerek, tüm araçlar öğrencilere göre uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar yıl sonu sergimizde sergilenmektedir.
Heykeltraşlar tahta, demir, mermer ve alçı gibi maddeleri kullanalar ya tabiatta bulunan bir cismin benzerini ya da yine bu maddeleri kullanarak akıllarındaki bir fikri, bir derdi canlandırır, oluştururlar. Heykellerin en büyük özelliklerinden biri üç boyutlu oluşlarıdır. Bu bakımdan kabartmalar ne yazık ki heykel sayılmazlar. Heykelcilik, insanoğlunun uğraştığı en eski sanat kollarından biridir. Önceleri heykeller sadece dini esaslara bağlı olarak yapılırlardı. Bulunan ilk heykellerin M.Ö. 40.000 ve 30.000 yıllarında yapılmış bir tanrı heykelleriydi. Bu sanat dalında ileri giden uygarlıklardan birisi de Mısırlılardı. Mısırlıların heykellerde uyguladıkları figürler genellikle tanrıları tasvir ettikleri figürlerdir ve bu figürler genelde insan vücudu ve hayvan başlı olurdu. Uzaman sanatçılarımız liderliğinde sizler de bu hoş yolculuğa katılabilirsiniz.
Geçmişi çok eskilere dayanan Ebru Sanatı, Türkistan-Buhara şehrinden ipek yolu ve göçlerle Anadolu’ya, Anadolu’dan da Avrupa’ya yayılmıştır. Renkli toprak ve minarelerin el taşı ile ezilip, sığır ödü ve su ile karıştırılarak boya elde edilmesi ile başlayan süreç, bu boyaların kitreli su ile doldurulmuş tekneye at kılından fırça yardımı ile damlatılarak uygulayıcının kendine has şekil vermesi ile son bulur. Haftada 2 saat olarak planlanan ebru kursunda ebru yapımındaki tüm aşamalar öğretilmektedir.
Çocuklar yaşları gereği birçok konuda kısıtlı odak sürelerine sahiptir. Ancak oyun ve yaratıcılık içeren tüm alanlarda dikkatlerini saatlerce verebilirler. Seramik çamuru bir çocuğun üzerinde uzun süreler yoğunlaşabileceği bir malzemedir ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Şayet çocuklar için bir seramik dersine giderseniz, bunu gözlemleyebilirsiniz. Hepsi sessizce önündeki işe odaklanmıştır, çünkü hepsi bir sanat eseri yaratmakla meşguldür.
Haftada bir gün bir buçuk saat olarak uygulanan fotoğraf kursunda önce teorik bilgiler verilmekte daha sonra alan çalışmaları yapılarak sokak çekimleri yapılmaktadır. Kurs öğrencilerimiz çalışmalarını, yılsonu açılan sergide sergilemektedir. Ayrıca fotoğraf günleri ve festivallerde kurumumuzu da temsil etmektedirler.
DANS VE HAREKET
ESKRİM
Eskrim genel anlamda bir saldırı ve savunma sporudur. Buradaki temel amaç 14 metre uzunluğu ile 2 metre genişliğe sahip olan metal pistte, rakibin belirlenmiş olan bölgelerine dokunmaya çalışmaktır. Elbette spor çocukların sağlıklı gelişimi için çok önemli ancak eskrim çocuğunuza spordan çok daha fazlasını kazandırır. Duruş bozukluklarını giderir ve bütün spor dalları arasında cocuğa en iyi postürü kazandıran spor eskrimdir bu yüzden de konservatuarların tiyatro bölümlerinde eskrim dersi verilir. Bir eskrimci sportif olarak çevik, hızlı, güçlü, dayanıklı ve esnek olmalıdır. Eskrime başlayan çocuğunuz 100 metre koşucusu kadar hızlı, maraton koşucusu kadar dayanıklı, masa tenisçisi kadar çevik, jimnastikçi kadar esnek ve bir boksör kadar güçlü olmak için eğitilir. Bu sportif özellikler yine de eskrim için yeterli olmayacaktır, üstün konsantrasyon yeteneği, dikkat kontrolü ve maksimizasyonu, mükemmel refleksler geliştirilmesi gereken özelliklerdir. Ancak analitik düşünme hızlı çözümleme ve karar verme yeteneğinin geliştirildiği eskrimci bir satranç ustasının kıvrak zekâsına da sahip olacaktır. Eskrimin çocuğa kazandırdığı belki de en önemli özellik öz güven duygusudur. Eskrimin çocuğunuz üzerindeki bir başka etkisi de sosyalleşmedir.
Bale eğitiminin faydaları arasında çocuğun fiziksel gelişimine yaptığı katkı ilk sırada yer alır. Bale eğitimi alan bireyler bedenlerini daha iyi kullanırlar, vücutları esnek, güçlü ve zarif olur. Ayrıca kas yapısını güçlendiren bale, çocuğun daha hızlı uzamasını ve gelişmesini sağlar.
Cimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır. Cimnastik branşı tüm spor branşlarının temelini oluşturur.
Dayanıklılık, güç, hız, serilik kazanma, çeviklik, esneklik, hareketlilik gibi psiko-motor yeteneklerin gelişimini sağlayan dövüş ve savunma sporları; hem mental, hem de fiziksel olarak birçok açıdan sağlığımız için yararlıdır.
Zekâ ve akıl oyunları, özel eğitim ile edinilen bilgilerin çocuklara aktarılması, IQ ve EQ zekasını geliştirerek sözel ya da mantıksal oyunlarla eğitimini destekler. Alacağınız ” Zekâ oyunları sertifikası ” sonucu verilen eğitimler ile bu alanda eğitim vermeye yetki kazanıyorsunuz.
Özel ders almak öğrencilerin okulda yaşamış oldukları eksikliklerin giderilmesine olanak sağlarken aynı zamanda dersi çok daha iyi pekiştirmelerine de aracı olmaktadır. Günümüzde pek çok ebeveyn, çocuklarının topluma faydalı bir birey olmaları ve derse hâkimiyetlerinin artması için özel ders olanağı sunmaktadır.
Robotik kodlama, genellikle makine ve kontrol sitemi, elektronik, bilgisayar ve uzay bilimlerinin her birini içerisinde barındıran ortak çalışma yerinde bütün gerekli olan yazılım kodları sayesinde makinelerin iletişim halde olmasını sağlamasıdır.
YETİŞKİNLER İÇİN
TİYATRO
TEMEL OYUNCULUK
- Sahne Bilgisi ve Uygulaması - Doğaçlama
- Tiyatroda Dil Kullanımı - Hareket Ritim
- Beden dili - Jest-mimik
-Vurgu-tonlama - Rol çözümlemesi
-Ses kullanımı - Yaratıcılığı arttıran sahne uygulamaları – Oyun sahneleme
Ders içeriğimizle devam eden oyunculuk kurslarımızda da profesyonel eğitim kadromuzla hizmet vermekteyiz.
Hepimizin baş etmeye çalıştığı birden fazla sorun var. Kafamızın içinde günler boyu çözmeye çalıştığımız, her an sesleri de artan bu sorun yumağını iki saatliğine farklı bir yere koymaya ne dersiniz? Yaratıcı dramanın tüm aşamalarını keşfedeceğiniz, iletişim, liderlik, hitabet becerisi kazanacağınız, çocuk oyunlarına hakim olacağınız, özgüveninizi artıracak, yaratıcılığınızı geliştirecek ve kendinizi daha iyi ifade etmenize destek olacak yetişkin yaratıcı drama kursu sizi çemberdeki yerinize bekliyor! Yaratıcı drama genel olarak çocuklarla anılan bir öğretim modeli olarak görülür ancak biz yetişkinlerin en az çocuklar kadar yaratıcı dramaya ihtiyaç duymaktayız. Etkili iletişim kurabilen, kendini tanıyan ve sanat ruhu taşıyan bireyler olarak hayata daha mutlu bakacaksınız! Yaratıcı drama kursu ile estetik ve sanat algısı kazanın, işbirliğinin ve takım çalışmasının gücünü keşfedin, özgürce hareket etmenin tadını çıkarın
İnsanın en büyük merakı hikâye anlatmaktır, der David Fincher. Derslerimizde katılımcılarımız hikâye oluşturma meraklarını hem klasik, hem de yenilikçi anlatım teknikleriyle buluşturacaklar. Katılımcılarımızın yaratıcılıkları ve yazınsal pratikleri eşliğinde ilerleyecek çalışmalar yapıcı değerlendirmelerle ele alınacak.
18 haftalık ders programı sonunda roman, öykü, senaryo ve oyun metni gibi çeşitli türlerdeki eserlerinizin seyirciyle veya okuyucuyla buluşacak hâle gelmesi amaçlanmaktadır.
KONU BAŞLIKLARI
- ANLATI TEKNİKLERİ
- KLASİK DRAMATİK YAPI
- KARAKTER YARATIMI
- ANLATIDA ZAMAN VE MEKÂN KULLANIMI
- DİL VE BİÇEM
- ATMOSFER YARATMA
- DRAMATİK KURGU
- METİN İNCELEME
- ESER ELEŞTİRİLERİ
- KATILIMCILARIN YAZDIĞI METİNLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Tiyatro ve Oyunculuk Bölümlerine Hazırlanan Adayların Eğitim Programı Dahilinde; Komedi ve Dram parçalarının Seçimi Entelektüel Birikimlerini Geliştirmeleri – Oyun Okuma ve İnceleme / Tiyatro Teori Sahne Hakimiyetini Artırmaları Oyunculuk temellerini Geliştirmeleri Beden – Ses / Nefes / Diksiyon Kullanımını Geliştirmeleri amaçlanır . Bu süreç içerisinde adaylar detaylı olarak ; BİREYSEL ÖZELLİKLERİN – TİRAT (Oyun karakteri) KEŞFİ KARAKTERİZASYON OYUN KARAKTERLERİ ARASI İLİŞKİLER, ÇATIŞMAYA GİRİŞ YARATICI DRAMA İLETİŞİM VE GRUP İLETİŞİMİ DUYU ÇALIŞMALARI ELEMENT ÇALIŞMALARI ( ATEŞ HAVA SU TOPRAK ) HAYVAN KARAKTER EŞLEŞTİRMESİ OYUNCULUK OYUNCUNUN OYUN AŞAMALARI OYUNCULUK OYUNCU VE MEKAN İLİŞKİSİ DİKKAT, ALGI, KONSANTRASYON ÇALIŞMALARI DİKSİYON KELİME VE CÜMLE SÖYLEYİŞLERİ (ANLAM, VURGU, DURAK, ULAMA) OYUN-METİN İNCELEME OYUNCULUK OYUNCU VE İMGELEM İKİLİ DOĞAÇLAMALAR OYUNCULUK TİRAD ÇALIŞMALARI
Yaratıcı Drama Sertifika Programı, özellikle yeni uygulamaya konulan 4+4+4 yasası dolayısıyla büyük önem kazanmaktadır. 66 ayını dolduran çocukların okula başlaması ile birlikte yaratıcı dramanın eğitimde kullanılmasına yönelik ilk adımlar atılmıştır. Bu sebeple, resmi ve özel okullarda Yaratıcı Drama Lideri istihdam etme zorunluluğu doğmaktadır. Bu sebeple, resmi ve özel okullarda Drama Eğitmeni istihdam etme zorunluluğu doğmaktadır. Bu sertifika programıyla katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul gören “Yaratıcı Drama Eğitmenliği” sertifikası almaya hak kazanırlar. Bu belge ile resmi ve özel okullarda drama öğretmeni olarak görev alınabilmektedir. Ayrıca Katılımcı Öğretmen/Öğretmen adayları, alacakları bu sertifika programı ile görev yaptıkları/yapacakları okullarda Seçmeli Drama derslerine girebileceklerdir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul veya lise kademesinde en az 8 öğrenci ile çalışmaları halinde “Drama Egzersiz Kursu” açarak haftalık 6 saat olmak üzere aylık 24 saate kadar ek ders kazanma imkânına sahip olabileceklerdir. Bu eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunca kabul edilen 163 sayılı karar ve 13.09.2012 tarihli müfredat gereği verilecektir. Egzersiz ise 2010 tarihli ve 49 sayılı kararı gereği Drama Etkinlik Alanı kapsamında verilecektir.
Yaratıcı Drama ile ilgili kavramları bilmek,
Yaratıcı Dramanın eğitim, sanat ve diğer disiplinler (alanlar)ile ilişkisini kurmak,
Yaratıcı Dramayı diğer derslerde yöntem olarak kullanabilmek,
Yaratıcı Dramayı bir ders olarak yürütebilecek becerileri kazandırmak,
Yaratıcı Dramayı kullanarak yeni programlar geliştirebilmek,
Yaratıcı Dramanın boyutlarını ve ögelerini bilmek,
Yaratıcı Dramaya ilişkin yurtiçi ve yurtdışı alan yazınına hâkim olmak,
Yaratıcı Drama liderlik mesleğinin yeterlik alanlarını bilmek,
Yaratıcı Drama alanında Eğitmenlik/Liderlik uygulama becerisi kazanmak,
Çocuk oyunları konusundaki kavramları bilmek,
Çocuk oyunları uygulama konusunda beceri sahibi olmak.
YARATICI DRAMA DERS İÇERİĞİ
Yaratıcı Drama Nedir? Kavramları Nelerdir?
Yaratıcı Dramanın Tarihsel Gelişimi
Yaratıcılık Nasıl Geliştirilir?
Yaratıcı Dramanın Önemi ve Kazanımları
Dramanın Öğeleri
Eğitimde Drama Uygulamaları
Yaratıcı Drama Aşamaları
Yaratıcı Dramada Öğretme ve Öğrenme
Drama Uygulama Basamakları
Drama Liderinin Rolü
Oyun Grubu nedir?
Oyun Grubu Nasıl Oluşturulur?
Oyun Grubu Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Yaratıcı Dramada kullanılan Araç ve Gereçler.
Okul Öncesi Yaratıcı Drama.
Okul Öncesi Yaratıcı Dramanın Çocuğun Gelişimindeki Etkisi.
Okul öncesi Yaratıcı Drama ile Dramaturgi Hazırlama
Yaratıcı Yazarlık-Öyküleme
Yaratıcı Drama Etkinlik Oluşturma
Dramatik Etkinlik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Çalışmalar:
İletişime Yönelik Çalışmalar(Okul Öncesi/9-12 Yaş)
Algı Geliştirme Çalışmaları(Okul Öncesi)
Empati Kurma Çalışmaları(9-12 Yaş/Okul Öncesi)
Kukla Çalışmaları(Okul öncesi)
Müzik ve Ritim Çalışmaları( Okul Öncesi/9-12 Yaş)
Tiyatro-Rol Üzerine Çalışmalar(9-12 Yaş)
Sahneleme Nedir?
Tiyatro Nedir?
Rol Nasıl Gerçekleştirilir?
Doğaçlama Üzerine Çalışmalar(Okul Öncesi/9-12 Yaş)
Doğaçlama Nedir?
Doğaçlama Nasıl Geliştirilir?
Metin Üzerine Yaratıcılık Çalışmaları (9-12 Yaş)
Hikaye Nasıl Yazılır?
Kısa Oyun Nasıl Yazılır?
Anlatıma Dayalı Yaratıcı Çalışmalar: (Okul Öncesi)
Hikaye Nasıl Anlatılır?
Ana Fikir çıkarma-Metin Üzerinde Çıkarımlar Yapma
Bütün Bu çalışmalara Dayalı Yaratıcı Drama Uygulamaları
Kısa, orta, uzun metraj herhangi bir filmin üretim aşaması birden çok yolun tamamlanması sonucu ortaya çıkmakta. Katılımcılar bu yolları bizzat deneyimleyerek bir filmin yapım aşamasının her adımında yer alacaklar. A)Fikir – B) Kısa Hikaye – C)Kısa Film Senaryo D) Çekim Senaryosu/Planı – E)Projeye Uygun Ekipman F ) Kast Belirlenişi G) Çekim H) Post Productıon / Kurgu Montaj İşleniş -Amatör ve profesyonel ekiplerce hazırlanmış başarılı sayılabilecek kısa filmler ders kapsamında projeksiyon ile izlenir. Eğitmenler ve katılımcılar ile bir değerlendirme yapılır. -Aynı şekilde başarısız sayılabilecek kısa filmler de izlenip değerlendirilecektir. Bu çalışmada ki ulaşılmak istenen amaç: Somut bir proje üzerinden gözlem ile fikir, bilgi sağlamak, doğru ve yanlışı , hatalı ve başarılıyı , klasik ile farklı olanı örnekleriyle sunmak hem etkili bir ders hem de bir tatminlik sağlayacaktır . -Tanım ve Eylemler -Katılımcılara Kısa film projesi aşamaları tek tek sunulur. Bu aşamaların ilki 1- Metin Hazırlama *Fikir *Sinopsis Hazırlama ( Fikrin birkaç sayfalık sunumu ) *Tretman Hazırlama ( Fikrin daha detaylı ve kapsamlı sunumu ) *Senaryo Yazımı ve Diyalog Oluşturma -Katılımcılar oluşturacakları projenin metin çalışmalarını bu düzlemde keşfedeceklerdir. 2- Çekim Programı Hazırlama – Kendi senaryolarını oluşturan katılımcılar izleyececekleri süreci eğitmen desteği ile ortaklaşa belirleyecektir . Temel olarak bir kısa filmin üretilebilmesi için en temel iki ihtiyaç Kamera ve Mikrofondur. Temel ihtiyaçları sağlayan bir filmcinin sonra ki belirleyeceği aşamalar; Mekan Seçimi ( İç – Dış ) Zaman Seçimi ( Gündüz – Gece ) Kast – Oyuncu Sayısı Kamera Sayısı Filmin Süresi Kostüm – Aksesuar Çekimin Kaç Günde Tamamlanacağı 3 – Çekim Sonrası Çekim sırasında yaşanılan her türlü aksilik çalışmanın temel özüdür. Katılımcılar kendi çekim tecrübeleri sırasında karşılaştıkları problemler ve bunları halledebilme uğraşları doğrultusunda kendi seviyelerini oluşturacaklardır. Her bir engel beraberinde pratik çözümlerin doğmasına teşviktir. Katılımcıların çektikleri görüntülerin kurgusu ( dekupaj ) , eğitmen desteği ile en temel halinde örnek olarak gösterilir. Bu noktadan itibaren katılımcılar ellerinde ki görüntüleri en temel haliyle bir araya getirir, birleştirir. ( Renk ayarı – Telifsiz Müzik kullanımı – Geçişler- Efektler ) Projelerin bitmesiyle birlikte katılımcıların istekleri doğrultusunda, belirlenecek tarihlerde bu kısa filmler projeksiyon ile beraber gösterime sunulacaktır.
Temeli kameraya alışmak ve kamera karşısında sergilenecek başarılı performansa bol pratikle hakim olmayı barındırıyor. Katılımcıların kamera ve karşısında sergileyecekleri her eylemin istenilen seviyeye ulaşabilmesinin yolu hakimiyetten geçmekte. Hakimiyet ise bol denemeden geçmekte. Hakimiyetin artması kaliteyi doğurur. İşleyiş – -Katılımcılar eğitmen tarafından verilen monologları kamera karşısında sergilerler. – Katılımcılar ‘’ audition ( deneme çekimi ) ‘’ ile ilgili eğitmen tarafından bilgilendirilir. Her katılımcının kendisine ait bir audition’u olur. – Eğitmenin belirlediği kurgu – oyun – sahne – ile katılımcılar verilen talimatlara göre kamera karşısında performans sergilerler. Bu performanslar bazen tek bazen birkaç kişi ile gerçekleştirilebilir. Çalışmalar doğrultusunda ulaşılmak istenen amaç: Katılımcıların kamera karşısında rahat olabilmeleri, Katılımcıların kameranın çekim açısı , kullanılan farklı mercek , ışık ve ortamın değişmesi ile kayıt sonrası ekranda kendilerini ve farklılıkları bizzat deneyimlemeleri sağlanır. Katılımcılar yakın plan bir çekimde minimum jest ve mimik yapılması gerektiği, bel plan bir çekimde ise bu aksiyonu biraz daha artırmaları gerektiğini kendi deneyimlerinden fark edeceklerdir. Kamera oyunculuğunun belli noktalarda temelleri pratik edilecektir – Ses kullanımı Jest ve Mimik Katılımcıların sergiledikleri performanslar her ders eğitmenler ve diğer katılımcılarla beraber izlenilerek değerlendirilecektir .
İnsanlık bugün sergilediği bütün eylemleri ‘’taklit ‘’ ve ‘’ oyun ‘’ refleksleriyle günümüzde var etti . İnsanlığın özünü oluşturan ‘’ oyun oynama ‘’ refleksini temeline alan doğaçlama çalışmaları oyunsuluğu, çocuksuluğu ve yaratcılığı özünde barındırıyor. Katılımcılar teatrallik ile gündelik olanı bir arada sergileyecek, Hem sahne tekniği ve bilgisi öğrenecek Hem zamanlama, grup çalışması ( ensemble ) , iletişim Hem de görev dağılımı, hikaye ve olay birliği yaratımlarında kendilerini keşfedip geliştireceklerdir .
Diksiyon ve artikülasyon kursu ilk etapta etkili ve akıcı bir konuşmaya kavuşmanızı sağlar. Kendinizi doğru, estetik ve rahat bir şekilde ifade edebilmeniz kursumuzun faydaları arasında sayılması gereken en önemli noktalardan biridir.
MÜZİK
Enstrüman çalmak, koordinasyon ile kişinin motor becerilerini geliştirip kaslarına hükmedebilmesidir. Herkes bir enstrüman çalabilir. Herkes müzik yapabilir. Bir müzik aleti çalmak asimetrik hareketleri yapmaya iter bizleri. Bu da aynı anda beynimizin farklı taraflarını kullanıyor olmamız, matematiksel düşünme becerisi kazanıyor olmamız demektir.
- PİYANO
- KEMAN
- GİTAR
- BAĞLAMA
- ŞAN
- BATERİ
- YAN FLÜT
MÜZİK BÖLÜMLERİNE HAZIRLIK
Konservatuara ve Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlık kurslarımız, alanında uzman öğretmenlerimizle, bire bir yapılmaktadır. Ders günü ve saatlerini öğretmenlerimizle öğrenciler, kendi uygun zamanlarını gözeterek karşılıklı belirleyebilmektedir. Konservatuara ve Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlık kurslarımız kişiye özel olarak uygulanır.
RESİM
Kurs öğrencilerine, uzman öğretmenlerimizin gösterecekleri teknik eğitim yöntemleri, yaratıcılıklarını geliştirecek desen ve resim bilgileri verilerek, tüm araçlar öğrencilere göre uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar yıl sonu sergimizde sergilenmektedir.
HEYKELCİLİK
Heykeltraşlar tahta, demir, mermer ve alçı gibi maddeleri kullanalar ya tabiatta bulunan bir cismin benzerini ya da yine bu maddeleri kullanarak akıllarındaki bir fikri, bir derdi canlandırır, oluştururlar. Heykellerin en büyük özelliklerinden biri üç boyutlu oluşlarıdır. Bu bakımdan kabartmalar ne yazık ki heykel sayılmazlar. Heykelcilik, insanoğlunun uğraştığı en eski sanat kollarından biridir. Önceleri heykeller sadece dini esaslara bağlı olarak yapılırlardı. Bulunan ilk heykellerin M.Ö. 40.000 ve 30.000 yıllarında yapılmış bir tanrı heykelleriydi. Bu sanat dalında ileri giden uygarlıklardan birisi de Mısırlılardı. Mısırlıların heykellerde uyguladıkları figürler genellikle tanrıları tasvir ettikleri figürlerdir ve bu figürler genelde insan vücudu ve hayvan başlı olurdu. Uzaman sanatçılarımız liderliğinde sizler de bu hoş yolculuğa katılabilirsiniz.
Geçmişi çok eskilere dayanan Ebru Sanatı, Türkistan-Buhara şehrinden ipek yolu ve göçlerle Anadolu’ya, Anadolu’dan da Avrupa’ya yayılmıştır. Renkli toprak ve minarelerin el taşı ile ezilip, sığır ödü ve su ile karıştırılarak boya elde edilmesi ile başlayan süreç, bu boyaların kitreli su ile doldurulmuş tekneye at kılından fırça yardımı ile damlatılarak uygulayıcının kendine has şekil vermesi ile son bulur. Haftada 2 saat olarak planlanan ebru kursunda ebru yapımındaki tüm aşamalar öğretilmektedir.
Çocuklar yaşları gereği birçok konuda kısıtlı odak sürelerine sahiptir. Ancak oyun ve yaratıcılık içeren tüm alanlarda dikkatlerini saatlerce verebilirler. Seramik çamuru bir çocuğun üzerinde uzun süreler yoğunlaşabileceği bir malzemedir ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Şayet çocuklar için bir seramik dersine giderseniz, bunu gözlemleyebilirsiniz. Hepsi sessizce önündeki işe odaklanmıştır, çünkü hepsi bir sanat eseri yaratmakla meşguldür.
Haftada bir gün bir buçuk saat olarak uygulanan fotoğraf kursunda önce teorik bilgiler verilmekte daha sonra alan çalışmaları yapılarak sokak çekimleri yapılmaktadır. Kurs öğrencilerimiz çalışmalarını, yılsonu açılan sergide sergilemektedir. Ayrıca fotoğraf günleri ve festivallerde kurumumuzu da temsil etmektedirler.
Resim ve grafik bölümleri özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerin ilk etapta insan anatomisi olmak üzere figür çizimi, figür ve mekân ilişkisi, afiş Tasarımı, tipografi ve üç boyutlu görselleştirebilme becerisi kazanmaları önemlidir. Özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler uzman bir eğitmen önderliğinde defalarca insan figürü giyinik-nü figürler çalışmalı, bölüm çizimlerine yönelik, grafik tasarım süreçlerini ve detaylarını çok iyi incelemeli ve belirli bir zaman dilimi tutarak imgesel çalışmalar yapmalıdır. Böylelikle öğrenci yetenek sınavları için gerekli çizim bilgisini oluşturabilir. Bu aşamada akademik yeterliliği olan eğitmenlerden yardım almak öğrencinin kişisel gelişim süreci ve eğitim bilgisini doğru bir şekilde temellendirmesi açısından faydalı olacaktır.
Yeni Dünya’nın yeni alanı sosyal medya. Andy Warhol’un da söylediğinden yola çıkacak olursa ünlü olmayan insanın neredeyse azaldığı bir çağdayız. Öncesinde büyük yatırımlarla işleyişini gerçekleştirebilen televizyon kanallarının üretimlerini bugün ufacık bir telefonu olan yediden yetmişe herkes yeniden oluşturabiliyor. Youtube dünyasına adım atmak isteyen ancak Ekipman desteği / Kurgu / Işık / Ses / Fikir Kamera Karşısında Ses Beden Kullanımı Tavır Başlıklarında yalnız kalan ya da destek görmek isteyenler için aradıkları atölye bu başlığın altında yapılacak çalışmalarda saklı.
Yoga manevi geleneğin derin bir çalışmasıdır. Amaç öğrencilere yogaya bütünsel yaklaşım deneyimi kazandırmaktır. Yoga öğretisinin yoğun ruhsal öğretilerini ve pratiklerini uygulayarak deneyimlediğin, nefes, farkındalık, meditasyon ve asana pratikleri içeren yoğun bir eğitim programı mevcuttur.
Doğru Tercih
Nitelikli eğitim, özgün takip ve akademik rehberlik modeli ile, rakiplerimizden ayrılıyor ve en iyi eğitimi vermek adına ilerliyoruz.
Profesyonel Eğitim
Yeni nesil öğretim modellemesi, enformasyon - rehberlik süreçlerindeki samimi ve metodolojik yaklaşım ile fark yaratmaya devam ediyoruz
Eğitim, Kalite ve Başarının Adresi
Öğrencilerin devam hayatlarında başarılı bireyler olabilmeleri için gelişimlerini en güncel bilgiler ile oluşturulmuş eğitim modeli ile sunarak sağlıyoruz.
Ödüllü Eğitim Kurumu
Yeni nesil öğretim modellemesi, enformasyon - rehberlik süreçlerindeki samimi ve metodolojik yaklaşım ile fark yaratmaya devam ediyoruz
Sosyal İmkanlar
Eğitim alan öğrencilerimizin öğrenimlerinin yanında kendilerini iyi ve huzurlu hissedebilmeleri adına sosyal imkanlar sunmaktayız.
Takip ve Rehberlik
Bünyemizde eğitim alan her bir öğrencinin gelişimlerini takip ederek en doğru eğitim modelini belirleyip uyguluyoruz.